Tiendeo official website
Registrera dig för vårt nyhetsbrev
Vi är på väg att publicera erbjudanden från McDonald's.

Letar du efter de bästa McDonald's-erbjudandena?

Om du letar efter de största McDonald's-rabatterna you are in the right place. Här på Tiendeo har vi alla kataloger så att du inte missar några online-kampanjer från McDonald's eller andra butiker i kategorin Restauranger och Kaféer i din stad. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och håll dig informerad om nya erbjudanden från McDonald's och bli först med att få reda på de bästa erbjudandena på nätet. Medan du väntar kan du bläddra i de senaste katalogerna i kategorin Restauranger och Kaféer, till exempel broschyren Zocalo "Zocalo Meny & Catering Meny" giltig från från 13/10 till till 18/12.

Andra Restauranger och Kaféer-kataloger

  • Logo McDonald's
  • Logo Melanders
  • Logo Burger King
  • Logo Subway
  • Logo Espresso House
  • Logo MAX Hamburgare

McDonald's, alla erbjudanden inom räckhåll för dina fingertoppar

Få har väl undgått McDonalds-kedjans internationella expansion! Här säljs snabbmat med fokus på hamburgare - över hela landet.

Lär känna McDonald’s

McDonalds är en amerikansk snabbmatskedja som framför allt serverar hamburgare. På McDonalds meny hittar du även pommes frites, läskedryck, desserter, wraps, milk-shakes, m.m. För närvarande finns det fler än 35 000 McDonalds-restauranger över cirka 118 länder.

McDonalds flaggskepp är hamburgaren Big Mac, som introducerades 1968. Denna burgare är också den mest kända. Det är en dubbelburgare som består av nötkött, sallad, ost, gurka, lök och sås, i vitt bröd med sesamfrön. Som kuriosa kan nämnas, att det finns en person som under sin livstid ätit över 23 000 Big Mac-hamburgare – och därmed innehar rekordet i Guinness Rekordbok!

Utöver det säljs ett standardutbud som kompletteras av Sverige-specifika kampanjer samt bland annat Happy Meal barnmenyer, frukostmenyn och fisk- och kycklingprodukter som McFish och Chicken Mcnuggets. Ta en titt på mcdonalds.se för mer information om McDonalds meny!

McDonalds öppettider är breda och många av restaurangerna har till och med öppet dygnet runt.

 

McDonald’s bakgrund

Företaget grundades 1940 av bröderna Richard och Maurice McDonald. Den första restaurangen i Sverige öppnades år 1973 i Stockholm. Den första butiken utanför Stockholm tillkom fyra år senare i Norrköping, därefter Göteborg.

Den första drive through-restaurangen kom år 1985. Tio år senare började man ha återvinningsstationer, där gästen själv sorterar sitt skräp. Ca 90 procent av kedjans avfall återvinns.

De senaste årtiondena har kedjan stått i stor expansion i Sverige, och idag finns omkring 219 restauranger runtom i landet. 

Ronald McDonald – kedjans maskot

År 1963 skapades clownen Ronald McDonald för att göra reklam för kedjan. Clownen utmålas som en vänlig individ som bor tillsammans med en mängd varelser som alla kan relateras till hamburgare. Han har sedan han tillkom varit framgångsrik i att sälja produkter för företaget, bland de största framgångarna finns Happy Meal.

Idag finns ett antal andra maskotar, men Ronald McDonald är den mest kända! Ett antal personer arbetar dessutom heltid med att framträda i Ronald McDonald-kostymen i sjukhus och på liknande platser. Sedan 1980-talet finns också Ronald McDonalds Barnfond, vars verksamhet finansieras av kedjans kunder och drivs som välgörenhet. Man öppnar till exempel Ronald McDonald-hus, vars huvudsyfte är att sjuka barn och deras familjer ska kunna bo tillsammans nära sjukhuset, under tiden som barnen vistas där.