Hitta Orrefors i Din stad

Intressant att veta om Orrefors ...

Orrefors är ett känt svensk varumärke för design med vacker estetik

Lär känna Orrefors

Orrefors är sedan 1898 förankrat i en svensk designtradition som kännetecknas av tidlös estetik, funktionalitet, hantverk och hållbar kvalitet. Orrefors erbjuder produkter ritade av namnkunniga formgivare för en publik med intresse för svensk design. Glaset och formen är alltid i fokus, med elegans, enkelhet och självförtroende.

Att följa glasets väg från en sirapsliknande, het massa till gnistrande kristall är ett skådespel som äger rum i deras hytta i Kosta varje dag. Formgivare, glasblåsare, slipare, målare, kantsprängare och synare deltar dagligen i hantverket och varje glas från Orrefors är ett unikt och kvalificerat hantverk. När det färdiga glaset lämnar glasbruket har inte mindre än femton olika personer deltagit i framtagningsprocessen.

Deras produkter säljs via en rad olika återförsäljare, men de har även så kallade fabriksbutiker med varadagliga öppettider. Dessa butiker finns exempelvis i Kungsbacka, Kosta och Höganäs. Via deras hemsida orrefors.se kan du hitta mer information om återförsäljare och deras serier och nyheter.

Orrefors bakgrund

Orrefors glasbruk grundades 1898 på samma plats man sedan 1726 bedrivit järnbruk. Samma år som glasbruket grundades byggdes en hytta för tillverkning av tekniskt, medicin-, servis och hushållsglas för att ta tillvara på spillved. Glaset ersatte nu den mindre lönsamma järnbruksdriften.

Andra Möbler och Inredning-butiker i Din stad

TIENDEO uses cookies to offer its services, personalize ads and analyze traffic. You can adjust your privacy controls whenever you want in the settings.