Hitta Gudrun Sjödén i Din stad

Intressant att veta om Gudrun Sjödén ...

Gudrun Sjödén är modekedja som grundades av modedesignern Gudrun Sjödén.

Lär känna Gudrun Sjöden

Gudrun Sjödén är  en svensk modekedja som grundades av modedesignern Gudrun Sjödén. Kläderna är riktat mot kvinnor och är välkända för sitt typiska utseende, med mycket färg, mönster och karitaristiska utseende. Butiken finns på flera olika ställen både i Sverige men även i andra länder så som Norge, Danmark, Storbritanien, Finland, USA, och Tyskland. I sverige finns butikena i första hand i Göteborg, Stockholm och Malmö. Öppettiderna är normala öppttider för denna typ av modekedja. Men via hemsidan gudrunsjoden.com går det att shoppa precis när som helst, och dessutom behöver du inte ha butiken i din stad för att skapa din personliga kultur-look.

Gudrun Sjödéns affärsidé är att tillverka färgstarka hemtextilier och kläder i naturmaterial, funktionella modeller, kombinerbara på kort- och lång sikt, passande alla åldrar och figurer och med ett nordiskt formspråk som grund.

Gudrun Sjödens bakgrund

1976 öppnade Gudrun Sjödén sin första butik på Regeringsgatan i Stockholm. Affärsidén är fortfarande bekväma färgstarka plagg i naturmaterial med ett nordiskt formspråk. Men mycket har hänt under åren. Bland annat har Gudrun Sjödén arbetat mycket medvetet med fler hållbara och miljömedvetna material.

Gudrun Sjödens gör miljövänliga kläder

Gudrun Sjödéns har genom åren mottagit mängder av utmärkelser som designer och entreprenör- tex. Kungens medalj Litteris et Artibus och ELLES Hållbarhetspris- och har toppat den svenska exporten av modemärken i flera år. Att skapa kläder är för Gudrun att sätta färg och skapa form runt en personlighet. Det ska också fylla sin funktion gällande rörelse, temperatur, skötsel. Ett plagg är inget lösryckt ting utan sammanhang, det speglar på samma gång sin tid, sin kulturtradition, sin bärare. De plagg Sjöden formger ska också göra bäraren nöjd och glad med sig själv. Även människorna i omgivningen ska uppskatta och lägga bäraren på minnet och kanske först signaler om livsstil och samhällstillhörighet.

Andra Kläder, Skor och Accessoarer-butiker i Din stad

TIENDEO INTERNATIONAL

TIENDEO uses cookies to offer its services, personalize ads and analyze traffic. You can adjust your privacy controls whenever you want in the settings.