Favorit

Lidl - Erbjudanden, reklamblad och rabatter

Favorit

Lidl och Matbutiker i din stad med närområde

Se fler erbjudanden

(173)

Intressant att veta om Lidl ...

Lidlkedjan startades år 1973 i Tyskland. Varumärket sysselsätter idag 180 000 människor i hela Europa, varav 65 000 endast i Tyskland. I Sverige finns omkring 169 butiker.

Lär känna Lidl

Lidls affärsidé är att erbjuda konsumenter varor av hög kvalitet till låga priser. I sortimentet finns en rad olika livsmedelsprodukter samt en del fritids- och hemprodukter till låga priser. Lidl har också flera egna varumärken så som exempelvis Dulano, Ängens, Himlajord och Premium Beef. Visionen bakom kedjan är att kunna erbjuda hög kvalitet till lägsta möjliga pris. För att kunna möjliggöra detta är butikerna enkla samt energismarta. I detta finns även ett miljötänk.

Lidls öppettider är generösa och i nuläget finns ca 169 livsmedelsbutiker över hela landet. I Stockholm har Lidl flest butiker, men även i Malmö och Göteborg finns flera Lidl-butiker.

  

Lidls bakgrund

Lidl grundades i Tyskland på 70-talet, då den första butiken öppnades av Dieter Schwarz. Historien sträcker sig dock längre tillbaks än så, då fadern Josef Schwarz startade ett livsmedelsföretag redan på 1930-talet. Detta blev dock förstört under kriget, men återuppbyggdes sedan. Med tiden har kedjan gjort sig känd för sina låga priser!

Kedjan etablerade sig i Sverige 2003. På lidl.se, kedjans hemsida, finns mer information om företaget samt de olika visionerna bakom kedjan. I Sverige har Lidl cirka 2 800 anställda och det finns mer än 6 000 butiker i hela Europa. Idag ägs man, precis som IKEA, av en stiftelse. 

Lidl erbjuder Living wage-löner

Sedan oktober 2015 tjänar anställda i England, Skottland och Wales åtminstone 8,25 pund i timmen, medan siffran i centrala London är 9,35 pund i timmen. ”Living wage” eller ”existensminimum” är inte samma sak som minimilönen, som fastställs enligt lag. ”Living wage” baseras på vad mat och hyra kostar i respektive område.

Initiativtagaren är Living Wage Foundation, som föreslår detta som ett verktyg för social ekonomi, en typ av ekonomi som förutsätter att företagen bör drivas inte bara av ekonomiska skäl utan också sociala. Enligt ekonomer har fastställandet av en minimilön som passar marknadens krav en positiv inverkan på utvecklingen av ekonomin och arbetstagarnas liv samt det lokala samhället.

Andra matkedjor som följt Lidl är Aldi, som nyligen meddelade att man har för avsikt att höja minimilönen till 8,25 pund i timmen (9,45 för Londonbor). Morrisons och Sainsbury-kedjorna har också antagit denna praxis, och till och med överträffat den.

Ladda ner Tiendeo appen

© 2019 Tiendeo Web Marketing SL | Palau de Mar , 08039 Barcelona

Användarvillkor

Nya erbjudanden!

Aviseringar från Tiendeo

Jag vill få de senaste Lidl katalogerna och exklusiva erbjudanden från Tiendeo i Din stad

Check out our Privacy Policy