Andra användare tittade även på

Aviseringar från Tiendeo

Jag vill få de senaste Lidl katalogerna och exklusiva erbjudanden från Tiendeo i din stad

Jag vill även ha kataloger från kategorin

Privacy Policy

Andra Matbutiker-butiker i Din stad

Lidl, alla erbjudanden inom räckhåll för dina fingertoppar

Lidlkedjan startades år 1973 i Tyskland. Runtomkring Europa finns det nu runt 10000 butiker, utspridd på tio länder, och tillhör just nu Europas största livsmedelsdistributör. I Sverige finns över 170 butiker.

Lär känna Lidl

Lidls affärsidé är att erbjuda konsumenter varor av hög kvalitet till låga priser. I sortimentet finns en rad olika livsmedelsprodukter samt en del fritids- och hemprodukter till låga priser. Lidl har också flera egna varumärken så som exempelvis Dulano, Ängens, Himlajord och Premium Beef. Visionen bakom kedjan är att kunna erbjuda hög kvalitet till lägsta möjliga pris. För att kunna möjliggöra detta är butikerna enkla samt energismarta. I detta finns även ett miljötänk.

Lidls öppettider är generösa och i nuläget finns ca 169 livsmedelsbutiker över hela landet. I Stockholm har Lidl flest butiker, men även i Malmö och Göteborg finns flera Lidl-butiker.

  

Lidls bakgrund

Lidl grundades i Tyskland på 70-talet, då den första butiken öppnades av Dieter Schwarz. Historien sträcker sig dock längre tillbaks än så, då fadern Josef Schwarz startade ett livsmedelsföretag redan på 1930-talet. Detta blev dock förstört under kriget, men återuppbyggdes sedan. Med tiden har kedjan gjort sig känd för sina låga priser!

Kedjan etablerade sig i Sverige 2003. På lidl.se, kedjans hemsida, finns mer information om företaget samt de olika visionerna bakom kedjan. I Sverige har Lidl cirka 3600 anställda och det finns mer än 10000 butiker i hela Europa. Idag ägs butikskedjan av en stiftelse. 

Lidl - Ett unikt koncept

Lidl Blev 2018 nominerad, både till årets arbetsgivare och till årets hållbara butik. Detta då de erbudjer ett noga utvalt sortiment, med de bästa råvarorna. De kan pressa priserna genom använda sig av få leverantörer, vilket gör att alla har råd. Utöver detta bridrar till ett bättre klimat då mycket fokus ligger på att spara energi med långsiktiga mål. Till exempel använder sig butikskedjan av energisnåla lampor och frysar. Genom att sänka energiförbrukningen kan kedjan även sänka priserna, samtidigt som det ger en mindre miljöpåverkan än andra butikskedjor.

Genom att tänka på inredningen, med låga hyllor och breda gångar finns det en god tillgänglighet för alla. Samtidigt som det även förbättrar arbetsmiljön för de anställda.