Nyheter

Publicerades igår
Öppna katalog

Erbjudanden av Systembolaget

Letar du efter de bästa Systembolaget-erbjudandena?

Om du letar efter de största Systembolaget-rabatterna you are in the right place. Här på Tiendeo har vi alla kataloger så att du inte missar några online-kampanjer från Systembolaget eller andra butiker i kategorin Matbutiker i din stad. Det finns för närvarande 2 Systembolaget-kataloger on Tiendeo. Bläddra i den senaste Systembolaget-katalogen "Nyheter" giltig från 01/07/2022 till 07/07/2022 och börja spara pengar nu!

Aviseringar från Tiendeo

Jag vill få de senaste Systembolaget katalogerna och exklusiva erbjudanden från Tiendeo i din stad

Jag vill även ha kataloger från kategorin Matbutiker

Privacy Policy

Andra Matbutiker-butiker i din stad

Systembolaget, alla erbjudanden inom räckhåll för dina fingertoppar

Systembolaget är ett statligt företag som har lagstadgat monopol i Sverige på detaljhandel med sprit, vin och öl med alkoholhalt över 3,5 %.

Lär känna Systembolaget

Systembolaget säljer spritdrycker, champagne, vin, öl, cider och alkoholfria drycker. I Systembolagets sortiment finns välkända dryckesmärken såväl som specialdrycker.

Systembolagets öppettider är begränsade till vardagar och lördagar, och det finns cirka har 420 butiker runt om i Sverige. Några av dem är Systembolaget Malmö, Systembolaget Stockholm och Systembolaget Lund.  Det finns  även cirka 520 ombud på mindre orter och i glesbygden i Sverige. Cirka 3 200 personer arbetar på systembolaget i Sverige, och Systembolaget kundservice anses vara den bästa i landet. På systembolaget.se samt på sociala medier kan du se prislistor, följa fakta och nyheter samt ta del av Systembolagets öppettider. Systembolaget ger råd för hur mat och dryck ska kombineras på bästa sätt, både i sina butiker och på sin hemsida.   

Den nuvarande VD:n är Magdalena Gerger, som är den femte VD:n i Systembolagets historia.


Systembolagets historia

Systembolagets historia sträcker sig tillbaka till år 1955. Det var då 21-års åldersgräns som gällde, men den gränsen sänktes knappt 15 år senare. Mellan år 1982 och 2000 var Systembolaget stängt hela helgen, men man har numera öppet alla icke röda lördagar. År 1991 började man med självbetjäning, innan dess behövde kunden be expediterna om hjälp med sina inköp. En annan milstolpe i organisationens historia var när man år 1996 sålde det första bag-in-box-vinet! Detta var något man först motarbetade, men allt eftersom formatet blir populärt internationellt sätt, började även Systembolaget att sälja det. Ett knappt årtionde efter stod bag-in-box-vinet för mer än hälften av den sålde volymen vin! År 2012 provade man dessutom på hemleverans på några orter. 

Systembolaget ger svar på tal

På Systembolagets hemsida finns en svar på tal-sektion, där man bemöter olika typer av myter som finns om företaget, såväl som vanliga frågor. En av dem är till exempel varför man inte säljer kalla drycker. Svaret på den frågan är att det skulle öka spontaninköpen, vilket skulle gå emot Systembolagets syfte. Vidare finns ett antal frågor om den svenska alkoholpolitiken och Systembolagets roll i det hela. Det korta svaret är återigen syftet, som är att begränsa svenskars alkoholintag genom att reglera det. Detta är också anledningen till varför man aldrig gör reklam för alkoholhaltiga drycker - när man syns i olika medier handlar det istället om själva organisationen. 

Följ Tiendeo

Ladda ner Tiendeo appen

© 2022 Tiendeo Web Marketing SL | Palau de Mar, 08039 Barcelona

Användarvillkor