Vi är på väg att publicera erbjudanden från Calle.

Skriv upp dig för att få koll på när!

Andra användare tittade även på

Aviseringar från Tiendeo

Jag vill få de senaste Calle katalogerna och exklusiva erbjudanden från Tiendeo i Din stad

Jag vill även ha kataloger från kategorin

Privacy Policy

Andra Matbutiker-butiker i Din stad

Intressant att veta om Calle ...

Calle är en traditionsrik gränsbutik i Tyskland, där du kan spara pengar på stora inköp.

Lär känna Calle

Som den första söder om gränsen kunde Antoni Andresen i slutet av 80-talet erbjuda backar öl av sitt eget märke, Christian IV, för 100 danske kronor – och med en gång blev Antoni Andresen korat som ”den danska öl-kungen söder om gränsen”. 

Du kan förbeställa dina gränshandelsvaror hemifrån i lugn och ro på Calle.dk – De packar dina varor och har dem redo för dig när du besöker din favorit Calle gränsbutik i Tyskland. Du behöver bara ta med ditt beställningsnummer och betala beställningen i butiken – sedan levererar de varorna ut till bilen.
Om du förbeställer specialerbjudanden online som du först kan hämta efter att erbjudandet har utlöpt, får du ändå dessa varor till specialpris! De har många attraktiva erbjudanden på öl, vatten, godis, sprit, cider, kosmetika, livsmedel och hushållsprodukter – och du kommer alltid att kunna se Calles aktuella reklamblad på nätet.
 

Calls bakgrund

1973 gick Danmark med i dåvarande EG med nye möjligheter för frihandel över gränserna. Antoni Andersen såg möjligheten att öppna en dansk livsmedelsaffär med danska varor söder om gränsen och den första av Calles gränsbutiker öppnade i Aventoft.

Calle informerar om tullrestriktioner

Gränshandel i EU för eget bruk är fullständigt lagligt. Detta gäller alla varor från toalettpapper till sprit, cigaretter och årgångsviner. Konkret innebär detta att man fritt får införa varor som köpts i Europa till Danmark utan att betala dansk tull eller avgifter, förutsatt att dessa produkter alltså är avsedda för eget bruk. Med eget bruk menas att varorna endast ska användas av individen själv, medlemmar av hushållet eller privata gäster.

Det danska Skatteverket, SKAT, föreslår på hemsidan hur många mängder som riktlinjer för eget bruk. Kan man inför dokumentera tullmyndigheterna att varorna ska införas för användning vid t.ex. större fester eller privata arrangemang, får mängderna dock överskridas.