Tiendeo official website

SVERIGES STÖRSTA BOKREA

Mer än en månad

  Letar du efter de bästa Akademibokhandeln-erbjudandena?

  Om du letar efter de största Akademibokhandeln-rabatterna you are in the right place. Här på Tiendeo har vi alla kataloger så att du inte missar några online-kampanjer från Akademibokhandeln eller andra butiker i kategorin Böcker och Kontorsmaterial i din stad. Just nu finns det 1 katalog från Akademibokhandeln on Tiendeo. Bläddra i den senaste Akademibokhandeln-katalogen "SVERIGES STÖRSTA BOKREA" giltig från från 16/2 till till 31/12 och börja spara pengar nu!

  Andra Böcker och Kontorsmaterial-kataloger

  • Logo Pressbyrån
  • Logo Adlibris
  • Logo Office Depot
  • Logo Akademibokhandeln
  • Logo Lyreco
  • Logo Pocketshop

  Akademibokhandeln, alla erbjudanden inom räckhåll för dina fingertoppar

  Akademibokhandeln är en bokhandelskedja, faktiskt en av de största i Sverige. Du hittar Akademibokhandeln på ett stort antal orter i landet samt på webben under namnet Bokus.

  Lär känna Akademibokhandeln

  Akademibokhandeln är den marknadsledande bokhandelskedjan i Sverige och erbjuder ett brett sortiment av böcker, pappers- och kontorsvaror. Med visionen ”Läsglädje för alla, varje dag” vänder sig Akademibokhandeln till privatpersoner, företag, bibliotek och offentlig verksamhet. 

  Man arbetar med känslan att böcker ska öppna dörrar till nya världar, och samtidigt ge avkoppling, kunskap och inspiration, samt skapa gemenskap. Utöver detta vill kedjan vara en bidragande faktor till ett demokratiskt samhälle där alla har rätt att utbyta tnkar och åsikter – för det är genom språket vi förstår varandra. Detta gör det viktigt att böcker finns i alla format där människor finns – såväl i butiker som på nätet.

  Det finns idag omkring 130 butiker i Sverige. De större butikerna anordnar regelbundet event och författaraftnar där författarna möter sina läsare. Akademibokhandeln säljer mindre kända såväl som välkända författare och titlar, däribland Gillian Flynn, George R.R. Martin och JRR Tolkien och såklart mycket, mycket mer.

   

  Akademibokhandelns bakgrund

  Akademibokhandelns historia sträcker sig tillbaka till 1870-talet. Då ägdes man av Stockholms universitets studentkår under namnet Academus AB. Den första bokhandeln öppnade år 1977. Det nuvarande namnet fick man först under 1990-talet. Kedjan har varit under stor expansion de senaste årtiondena, och idag finns omkring 125 butiker över hela Sverige. 

  Böcker på nätet

  Nätbokhandeln Bokus (bokus.com) är sedan 2014 ett helägt dotterbolag till Akademibokhandeln. Bokus grundades dock redan på 1990-talet.

  Bokus finns enbart på nätet, och fokuserar därför på att kunna erbjuda ett snabbt utbud. Hela tiden tillkommer nya titlar, så den som vill handla böcker online lär inte bli besviken. Då man dagligen skickar ett stort antal böcker, lägger man stor vikt vid miljöfaktorn, det är viktigt att kunna erbjuda hållbara leveranser som har så liten miljöpåverkan som möjligt. För att uppnå detta, vidtar man en rad åtgärder. Alla böcker kommer exempelvis i ett enda paket, för att man ska kunna spara på förpackningsmaterial och endast använda en transportomgång per inköp. Vid inrikes utkörning går de flesta leveranserna i återanvändbara lastbärare. Dessutom samarbetar man med ett antal aktörer för att samordna transporterna på ett miljövänligt sätt. 

  Även om Bokus är en nätbutik, har den expanderat på en rad olika sätt: dels i utbud, men också i att man lanserat ett antal mobila applikationer.  År 2007 hade man närmare 70 anställda och en omsättning på 393 miljarder kronor. Nätbokhandeln har nominerats till tävlingen ”Sveriges bästa e-handelssajter” hela elva gånger, och vunnit fyra gånger.