Andra användare tittade även på

Aviseringar från Tiendeo

Jag vill få de senaste IKEA katalogerna och exklusiva erbjudanden från Tiendeo i din stad

Jag vill även ha kataloger från kategorin

Privacy Policy

Andra Möbler och Inredning-butiker i Din stad

Intressant att veta om IKEA ...

IKEA är ett svenskgrundat multinationellt möbelföretag känt över hela världen, med produkter till hemmets alla delar – exempelvis kök, badrum, sovrum och trädgård.

Lär känna IKEA

Den internationella möbelkedjan erbjuder möbler och heminredning för hemmets alla rum, det finns exempelvis populära IKEA-kök och IKEA-badrum. Produkterna ges namn efter olika ordkategorier. Exempelvis har IKEA-textilier fått sina namn efter skandinaviska flicknamn och IKEA-stolar efter skandinaviska pojknamn. Många av möblerna monteras ihop av kunden själv, men det finns även en monteringsservice att tillgå.    

Vanligtvis sträcker sig IKEAs öppettider från 10.00-20.00 om vardagarna, så tidsbrist är ingen ursäkt till att inte besöka det stora möbelvaruhuset.

Många är också medlemmar i IKEA Family för att ta del av erbjudanden och förmåner.

 

IKEAs bakgrund

IKEA grundades år 1943 i svenska Älmhult, och har fått sitt namn efter grundaren Ingvar Kamprad, som vid denna tidpunkt endast var 17 år gammal. Från början såldes varorna per postorder, men år 1953 öppnades den första butiken i just Älmhult.  Denna ersattes snart av ett varuhus, och därefter följde expansionen. Det första varuhuset utanför Sverige finns i Norge, och var det andra varuhuset som byggdes. 

Idag ägs bolaget av en stiftelse i Nederländerna. I de över 400 butikerna som är spridda över 52 länder erbjuder man över 12 000 produkter via internet, samt sysselsättning åt fler än 147 000 människor. De största varuhusen ligger bland annat i Stockholm, Sydkorea och Kina.

Kedjans miljötänk

IKEA har ett stort fokus på hållbarhet och miljö.  Detta syns exempelvis i produceringen av IKEA PS, som lanserades år 2009 och är namnet på en kollektion i vilken man fokuserar på resursanvändning och ansvarstagande.

Man har också som mål att minska det ekologiska fotavtrycket till år 2020. Nyligen installerade IKEA sin första vindkraftpark i staden Hoopeston, Illinois, USA. Dess turbiner kan överstiga den energi som krävs för alla IKEAs distributionscenter och varuhus med hela 65 %.

Ikea anser även att ett jämstält företag är den bästa vägen att gå. Därför kämpar de för en jämn fördelning mellan könen i varje led av företaget. Detta för att på så sätt få den bästa kombinationen av människor, som därmed ger kunderna det bästa som kan erbjudas.