Hitta Dea Axelssons i Din stad

Intressant att veta om Dea Axelssons ...

Dea Axelssons är en modekedja som erbjuder modekläder.

Lär känna Dea Axelssons

Dea Axelsson är en modekedja som finns både i Sverige och Danmark. Butiken säljer kläder så som jackor, jeans, klänningar och accessoarer. Butiken riktar in sig på damkläder för kvinnor i alla åldrar. Förutom butiker i Sverige och Danmark har de även haft en lagerverksamhet i Lund. Butiken har funnit på ett flertal ställen inom landet, bland annat på platser så som Vällingby, Sollentuna och Farsta

Dea Axelssons bakgrund

Dea Axelssons är ett dotterbolag som ligger under Lund Fashion AB, samt Mellby gård. Mellby Gård AB ett holdingbolag som grundades 1986 av Rune Andersson när han köpte gården Mellby Gård i Sösdala. Mellby Gård AB och Carl Bennet AB bildade 1989 Andersson & Bennet AB med 50 procents ägarandel var. Fram till 1997 skedde all expansion inom Andersson & Bennet AB. Mellby Gård AB var då ett renodlat jordbruksbolag med djur och spannmål. 1997 delade Andersson & Bennet AB upp genom att en del tillgångar förs över till Mellby Gård AB och en del till Carl Bennet AB. 2013 utsågs Johan Andersson, son till Rune Andersson, till VD för Mellby Gård och Rune satt i bolagets styrelse. Företaget har huvudsäte i Malmö. I mars 2020 valde de att försätta Dea Axelssons i konkurs.

Dea Axelssons konkurs

Butiken har gått i konkurs och kan därmed för stunden inte ge några särskilda erbjudanden.

Styrelsen i Mellby Gård AB har beslutat att försätta Lund Fashion AB i konkurs. Bolaget bedriver försäljning av damkonfektion under varumärkena Flash och Dea Axelssons.

– Effekterna av Covid -19 har försatt bolaget i ett akut läge. Försäljningen är nästan utraderad och huvuddelen av bolagets kostnader kvarstår. Detta är ytterst tragiskt och vi lider med alla anställda som kämpat in i det sista, säger Johan Andersson, vd på Mellby Gård, i en kommentar.

Flash har bland annat butiker i Sturegallerian och i Bromma Blocks. Dea Axelssons finns i bland annat Vällingby, Sollentuna och Farsta Centrum.

Andra Kläder, Skor och Accessoarer-butiker i Din stad

TIENDEO uses cookies to offer its services, personalize ads and analyze traffic. You can adjust your privacy controls whenever you want in the settings.